Wednesday, 5 October 2011

wordless wednesday #9

video ni bukan di post sebab lunaknya si penyanyi..tetapi aku terpegun dengan nasihat sipenyanyi kepada si kaum hawa.


satu ayat.tutup aurat kamu.sebelum kain kapan menutupi auratmu.jangan tunggu bila,bagaimana..tapi fikirkan kembali.masih adakah hari esok..?


masih sempatkan nak bertaubat..kalau matimu tanpa sempat bertaubat bagaimana kamu di alam barzakh..?


jadikan DUNIA ini sebagai kapal pelayaran..tetapi jangan kau TENGGELAM kedasar laut.
dunia ini manis.tapi jangan pula kau terpukau dek kemanisan dunia.


makna kata-kata nyanyian

wahai saudari jangan kau terpedaya dengan hasutan syaitan.
sesungguhnya kewajipan hijab datangnya dari tuhan 
kita y maha memberi

kita telah mendengar kata-kata y ajaib dari saudara kita
ucapan mereka tidak menyenangkan tentang hijab

mengatakan antara pakaian y hitam gelap
bagaikan diikat kemas diatas tengkuk

kononnya mereka mengajak unutuk membebaskan
para gadis,lalu ditulis tentangnya dalam buku

mereka melakar cara berhias
y mana kononya tidak merugikan para pemudi.
  

13 comments:

  1. menyuruh dan menasihati perempuan supaya menjaga auratnya sama macam meminta penagih dadah jangan menagih.esok-esok akan dijawabnya,tunggulah hati akan terbuka.sampai seru.

    wah,agak melampau di situ aku bagi gambaran.

    ReplyDelete
  2. ini bukan wordless ni. ini dah ber-word-word ni. hahaha

    ada 1 lg video, dia censored gambar pompuan

    yg x boleh blah, last skali boleh plak ada org tepuk tgn n bsiul

    ReplyDelete
  3. dunia hanyalah tempat persingahan untuk menuju akhirat yang kekeal abadi:-)

    ReplyDelete
  4. bagus penyanyi tu kan .. disamping hiburan diselitkan nasihat ..
    tak dpt nk tgk vid clip tu .. tenet slow sgt ..huk3..

    ReplyDelete
  5. 1st.. video nga loading...

    hm... kalau esok ajal kita, apa ey yang kita bawak. terlalu sikit.. :'(

    ReplyDelete
  6. sabo jer la minah2 yang x tutup aurat kat belakang tu...hehe

    ReplyDelete
  7. ghost:insyaAllah.dan ayat kau itu tidak melampau hehhe

    ReplyDelete
  8. teguran dalam nyanyian. nice~

    ReplyDelete
  9. lagu nya sedap didengar..syuk dah dengar semalam..suaranya merdu lunak

    ReplyDelete
  10. em..mendapat la para kaum hawa yg x reti2 lg nk sedar.perubahan dratis bkn la yg kita mahu.tp cuba la..paling kurg pun 'mencuba'. :)

    ReplyDelete