Tuesday, 17 July 2012

langkah langkah nak suh member SAYANG dan INGAT senantiasa

assalamualaikum



woohaa,kemain lagi taw nak suh sayang lebih laaa,nak suhh ingat lebih lahh,banyak pula kelebihan ko ye,hehehhee,al maklumlah manusia sifatnya "tamak" takpe tamak GILAKAN kasih sayang,asal jangan tamak benda lain udah..


kalau ko nak orang sayang dan ingat ko bagai nak sawan antaranya:



  • ko kenalah sayang orang lain terlebih dahulu,mat saleh cakap "u get what u give",macam ko nak beli barang kat kedai mak jemah,mak jemah xsenang wenangnya nak bagi barang,kalau duit ko xkasi kan kan kan? ko ingat mak jemah kaya nak bagi ko free..?

  • nak kawan ko separuh kepala ingatkan ko,ko pinjam duit dia,pinjam tu jangan lah 20 p0sen,try pinjam seratus ke,dua ratus ker,3 ratus ke or beratus ratus ker,komfom setiap minggu dia msg ko,tu tandanya dia sayang dan ingat kat ko..!

  • try wat dia marah,sakitkan hati dia,kalau boleh ko kutuk dia,komform! sure ! komfom! dia akan ingat ko,dan sayang ko leeeebihhh,pasaipa? start aitu,dia akan cari ko kat umah ko,n at the same time,dia akan share pasal ko kat abg2 dia yang badan lengan ketul ketul !wahhh ungtungnyaa ko,,nampak tak begitu kasih dia kat ko..nampak tak? nampak tak?

  • nak lebih cun,try tweet n wat status FB yang ala ala menaikkan angin dia,ko guna lah kejahatann tu sikitt,xpe dia sayang ko xkan marah,malah dia akan selalu ingaatt ko adalah!

  • last sekali,nak suruh orang benci tu senang,tapi nak suruh orang sayang+ingat itu susah,kita mungkin akan diingat dengan dua cara (1.sebab dia suka kita 2.sebab dia tak suka) kalau kita okey,xsemestinya sekeliling kita okey,maka kita kena bijak dan pintar dalam menjadikan diri kita "okey" even kita taw sekeliling kita tak okey,aku tawww banyak pula (okey) aku kan? ikuutt sukaaa laaaaaa!
akhir yang buat kali kedua,hargai lah apa yang ada depan mata,nak suruh orang sayang,ingat nie susah,andai suatu hari dia pergi terlebih dahulu,jangan menyesal dengan apa yang kita buat terhadapnya,kerana mati tak BERTARIKH seperti TARIKH LAHIR kita.

harini kamu buat orang kamu sayang menangis,padahal kamu xtaw ada seseorang jejaka/wanita yang sedang berusaha untuk membuatnya ketawa,harini kamu ego,sombong,riak,tapi suatu hari nt kamu akan terduduk,terdiam menyesal tanpa bicara.

"PADA HARI TERSEBUT NASI BUKAN SAJE JADI BUBUR,TAPI SUSAH JADI CAPATI"

KBAI!


6 comments:

  1. hahaha... tips yang terbaek~
    tak ramai yang berani mencuba ni!

    ReplyDelete
  2. ye, hargailah semasa kita masih ada.. nk buat org sayang kita bukan senang, tp nak buat org benci kita tersgtlah senang.. jadi, behave ourself okey ;)

    ReplyDelete
  3. hehe... sayang je kat semua org. Tapi kalau nak benci, biaq pi kat dia la. Hidup ni bukan lama pong... :)

    ReplyDelete
  4. what u give u get back kata kumpulan scorpion hahaa...pha selamat berpuasa..gua kerap menyepi akhir2 ini..

    ReplyDelete