Tuesday, 17 January 2012

kisah malam balik kampung

assalamualaikum.


aku balik kelantan 13/1/2012 skima pula rasanya bila taip tarikh bersertakan tahun serentak.disebabkan final xm dah tamat,bermaafan pun juga sudah,maka tepat 1.34 petang abang iaitu abang kandung yang darahnya mengalir dalam badannya merupakan darah yang sama dengan maksudnya abang disini bukanlah abang  sayang,darling,kanda dan anje,datang menjemputku.


tetiba hati bagai dihempap menara berkembar..sedih mahu tinggalkan U.kenapa? soalan yang tiada jawapanya.Allah sahaja yang tahu.2,3,4,5,6,7,8 menjak ni hati ini bagai diremuk redam kan.bagai dikisar kisar dengan pengisar bawang yang berjenama singer.


singer merupakan satu jenama yang agak popular suatu ketika dahulu.sape yang guna singer tu petanda anda berduit dan berwang yang lebih.macam kita kita ni,guna lesung batu jer tu lagi menandakan anda seorang yang tradisional orangnya.


perjalanan diteruskan dengan memandu walkwigen berkaler putih,berhenti di stesen minyak.sekali lagi kenangan itu hinggap di akal dan otak pemikiran ini.Allah! ujian apakah ini.setiap tapak perjalanan yang ku hayungkan dengan slow motion,mesti berkaitan dengan kenangan.


                                                                                                               bersambung...



17 comments:

  1. nape tak nak tinggalkan u tu cik pha? heheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheh entah rasanya soalan kau ni susah.kalu soalan xm nih,aku tinggal nih..xjawab gegege

      Delete
  2. pakai sambung menyambung la pulak!

    mula2 aku ingt cita seram HIHIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehhehe haruslaah mals weyh nak taip panjang2!

      Delete
  3. sedih nak tinggal U ke nak tinggal someone HEHEHHEHEHHEHEHEHEHE

    ReplyDelete
  4. alamak bersambung laa pulak..baru nk feeling2 baca :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehhhhhehehhe nt aku smbung balik,kau sambung pulak feeling kau tu hehe

      Delete
  5. tak berani nak dekat barang SINGA...

    ReplyDelete
  6. entri ni ada unsur hendak meluahkan perasaan ka wei? lawak pun hado... hahahahha..

    menanti sambungan cerita darimu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun xtaw weyh aku taip time mata tertutp ni hahha

      Delete
  7. wahh, kisah malam yang penuh suka dan duka.. ehe.. tak sabar nak tunggu kisah selanjutnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhehhheheehe suka nya lebih hehhe

      Delete
  8. anti-klimaks la pha~ eiii...
    bile bertukar template ni? jeles la cik pha dah ada header!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku wat cikai 2 jer header tuh nk kasi yang animation aku reti hahhaha tetiba rasa muka dan jiwa berseri seri dengan template yang flower2 gitu hahaha

      Delete
  9. pha kenapa sdh ni..abg x de pun kt U tu la anje.abg kt BP je bkje.cri duit kita nk kwin..lpe ke,akhr thn ni kn? :)

    ReplyDelete