Wednesday, 29 February 2012

kisah 22/02/2012 Hari Lahir.

assalamualaikum


memandang kan tajuk tu berpandukan tarikh pada 22/2/2012 owh sudah terlepas sudah tarikh keramat itu.beberapa puluhan dahulu...


pada 22/02/19** lahirlah seorang gadis yang cantik malah,menawan lagi..seleuruh seisi kuarga amatlah berbahagia kerana anak perempuan yang dinanti nanti sekian lama telah dikurniakan oleh Alllah yang Maha Esa.


ketiga tiga abangnya sungguh ceria,sungguh berbahagia dengan kedatngan adik permpuan sekali gus merangkap ank bongsu.dijaga nya si anak oleh si ibu dan si ayah bagai si puteri.tidak dibenarkan si nyamuk menghisap darah si anak kecil.kalau tetap hisap..MATI jawabnya kepada si nyamuk itu.


dimandi pula si anak kecil dengan air teh,supaya kulit sentiasa comel.owh begitu sayang ibu dan ayah kepada si anak kecil.mereka semua curahkan semua kasih syang tanpa terselit sedikit pun.


*****KINI 2012*****


mungkin disebabkan jarak tempat study kami sekuarga tidak meyambutnya bersama.si ibu dan si ayah membuat hanya boleh doakan si anak melalui telefon.malah si abg membuat panggilan memberi ucapan.


disini kawan yang cun dan hebat,telah membuat satu tipu helah,budak2 kelas si budak kiut ini berpura pura x tahu bfday si budak cun ini,maka sedihlaa dia..rupa2nya ia telah dirancang,maka di sebelah malamnya..budak cun ini telah disimbah dengan air ber isikan sabun dan soflan..muka pula di bedakkan dengan tepung.maka menangislah si budak kiut inii terharu tak terkata.


terima kasih Allah kerana masih benarkan aku bernafas di muka bumi ini,terima kasih ya Allah kerana masih izinkan aku untuk membetulkan segala salah dan silap.semakin bertambahnya umurku,maka semakin dekat aku dengan mati.KBAI


**walau kau x wish.aku tahu kau tak lupa.aku tahu itu.

17 comments:

  1. Happy belated Birthday cik Pha sayang. Nasib la kenkawan baik ati jirus softlan kasi budak cun tu wangi...kalau telur? kikiki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak yana comel ;) diorang ckap mula2 nak guna telurr nasibb laaa hehe

      Delete
  2. happy belated birthday lisa surihani !

    ReplyDelete
  3. wah!!!!sape kah baby y istimewa itu..?>?

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAHHAHAHAHHAHHAHAHAHA TEPUK BLOG NI TANYA SI PUNYA BELOG hahha

      Delete
  4. kbai.


    HAHA. happy belated ^^,
    nice to know you even we didn't meet in a same class ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhahahahahahaha thank weyh kau buat aku terharuuu :(

      Delete
  5. serious ni fes time tau boleh mandi guna air teh...hehe...nak try la...kehkehkehhh

    ReplyDelete
  6. sudah 7 hari berlalu, cik Pha.

    ya, walaupun dia tak wish, aku akan wishkan untuk kau;

    selamat hari ulangtahun, cik Pha. wish God blessing ur life.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh xpe aku xkisah =)trimokaseh weyh kau buat aku terharu.

      Delete
  7. poyo je..che pa!lompat!lompat lg!hahahahha

    ReplyDelete
  8. Pha syg,sudah tua.

    Selamat Hari Lahir

    ReplyDelete
  9. besday pha ke? :D jom date esok,ditanggung 101%.hapy besday baby.. ;)sweet 31th.

    ReplyDelete