Thursday, 9 February 2012

satu entry 2 kisah

assalamualaikum.


bila di Uni aku asyik pk nak balik kampung,bila aku dah sampai kampung aku asyik pk nak balik Uni.ahh apa lah yang menarik dekat sana aku pun kurang pasti dan tak tahu.puas atau dalam bahasa matsaleh boring.


ku pusing badan,ku baring badan ahh aku sudah tak tahu apa nak dilakukan lagi.kalau dulu aku pernah buat kerja yang ala ala tak siuman aka gila,dengan meng mop semua lantai dan bilik,dari ats sampailah ke aras bawah.LETIH


ditambah gila lagi aku telah menggosok semua tudung aku,malah sempat pula aku gosokkn untuk ma,dan abah.tetapi sekarang aku mula berfikir fikir mahu pula aku buat kerja gila itu sekali lagi.cun jugak rasanya.


sebelom pulang aritu sempat pula aku jalan jalan di jalan TAR.hehe sebagai anak yang baik aku belikan ma aku kain baju kurung,malah tak ku lupa pula aku juga merupakan adik kepada 3 orang abg yang hemsem well tengoklah adik bongsu dia yang cun,cantik macam neolofa dan lisa ni dulu.


aku belikan beg yang sungguh kiut aku rasa.bila ku berikan.senyumnya waah tak lekang lekang taw.sukeew letewww! sempat pula abg aku demand katanya "lainkali beli laa baju pula" kemainn lagi taw.untuk abah syg pula baju hijau kaler peberet.nt lainkali pula anakanda belikan =) 


to abah,ma,abang:


teruslah tersenyum,teruskanlah tersenyum,jangan sesekali biarkan ia kabur.akanku tunaikan tanggunjawab ku sebagai,khalifah dimuka bumi ini,sebagai anak kepada ma abah,dan sebagai adik kepada 3 orang abang selagi diri ini bernafas.jangan sesekali hilangkan senyuman itu andai suatu hari diri ini sudah tiada.iringilah dengan doa.KBAI



10 comments:

  1. dan awak, teruskan tersenyum & membuat family tercayang senyum gumbira =)

    ReplyDelete
  2. semoga sentiasa jadi anak yang selalu meriang kan hati ibu bapa ye pha~ boleh la kenen cik pha jadi adik ipar. hakhak

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaaluulaaaaaaaah HAHHAHAA insyaAllah ^^

      Delete
  3. anak yang baik.didoakan yang baik-baik jugak.

    dah ada bf? haha.

    ReplyDelete
  4. :) anak yang soleh/solehah, InsyaAllah, sYurga tempatnya..

    ReplyDelete