Sunday, 4 September 2011

betul ker malang itu TAK berbau?

"farah slow sikit.jangan laju2" kata seorang insan y bergelar namanya maa


"farah..sabar..sloww.sloww.jangan laju sangat tak lari KB tuh.." kata abah aku


"pa,relex paa..relex..jangan lorat (laju)"


sebelum drive aku akan

  • baca bismillah banyak2,
  • selawat banyak2
  • baca ayat kursi



ramai pula y takut bila aku drive .katanya aku drive macam ribut.HAHAHAHA Alhamdulillah tak pernah lagi accident bila  drive kereta dengan motor pernah.tu pun orang y langgar aku..cakap pasal keta buat aku teringat2kan kembali taim mula nk  p ambik lesen.


taim tu sari lepas exam spm.bila saja kaki tiba ditapak memandu kereta..cikgu kat situ mintak IC aku dan kawan aku.kawan aku ni muka cuak tahap ABC basi duk cari2 IC.cari punya cari.aku dengan kejahatan y sentiasa menyerlah mengusik dia.


"BOm,aku raso mu tinggal doh ni.sudohhlaa..sudohhlah.." *muka seryes.(taim tu rasa perut aku nk pecah tahan nk gelak.)tiba2 paap tangan dia diangkat lalu IC ditunjukkan kemuka aku.terserlah kebahagian penyeri muka disitu ya.


aku y duk asyik duk mengusik dia lupa y IC aku masih tak dicari..cari punya cari.cari dan cari dann cari dan cari cari cari lagi.tanpa dipinta memang.tak pernah ku pinta.tak pernah sama sekali.tak.sebenarnya..sebenarnya.. aku y lupa nak bawa IC.AAAAAAAAAA aku bagai dihempap menara berkembar,diriku kecewa bagai digigit 1000 ekor nyamuk berkaler hitam a.k.a black.


sekarang keprcayaan aku terhadap pepatah "malang tak berbau.." semakin kuat.ya aku yakin  
sekarang.inilah kisah saya bersama kereta.kisah anda pula bagaimana? (cikgu kalau buat karangan upsr camni dapat A tak)


p/s:nak drive laju boleh tgok tempat.jangan nt disebbkan satu kesilapan kita telah melayang nyawa seseoranng insan.

12 comments:

  1. Aku drive lelaju jugak.. pengelaman bawak kereta terbalik..! hebat tak?! wahahah

    trauma kot...

    aku tak bawak lelaju da.. kau pun jangan la bawak laju2 nanti xsiden susah... trauma tu.. mcm skrg ni aku masih lagi trauma bila drive kereta... T_T

    ReplyDelete
  2. ingat lah orang yang tersayang !


    =)

    ReplyDelete
  3. saspen molep cerito mu. ingat ko ado gapo2 jadi maso mg drive.
    tgk2 xingat ic jahh. ishhh.

    ReplyDelete
  4. haaa .. tu la .. takotkan orang lagi .. diri sndiri yg tak bawa ! kahakahakah

    btw jgn laju sgt pa ..

    ReplyDelete
  5. yang aku tau kentut kuat2 confirm tak ada bau... hoho...

    ReplyDelete
  6. baca doa naik kenderaan. pastu baca doa lipat bumi.. wama qadarullah tu..doa ni sama doa sambungan nabi noh naik kapal..

    ada ulama kata doa ni hindar dari kecelakaan yg teruk2..kecuali maut sj xdpt elak..

    apapun kita kn juga hati2...

    ReplyDelete
  7. wan: seryes kau.aku terdiam bila bace komen kau.Alhamdulillah aku tak pernah lagi.aku memang takleh tengok xcdent aku trus blur weh.takut pula aku baca komen kau

    alip:hahhahhaha aku kalau aku lorat jer aku laju2 weh

    waqheh:terimakseh wes aku kalau drive sorang aku selalu amal surah yasin ayt 8-9 ayat pendinding

    ReplyDelete
  8. miss nureen:hahahhaha aku suko wat mu tertyoo2 hahaha hobi aku wat mu saspen hahahahaa

    ReplyDelete
  9. malang jd berbau kalau eksiden dengan lori sampah..err

    ReplyDelete
  10. fara pun selalu ditegur time drive.
    hehe

    ReplyDelete