Sunday, 21 August 2011

DRAMA ini bersambung II


.....aku pun jawab ngn control2,memang bukan aku lah taim tu..tp aku x borak banyak2 pun ngan dia..takut gak aku nt xpasal2 saham aku turun..yelahh takut nt orang ingat dia 2 kekasih gelap mahupun terang aku.. Dia mintak no phone aku..aku ckap aku xde phone..aku gune public phone jer..HAHAHA logik ke? zaman y serba canggih nih ade lagi y x gne phone??? buat apa nk no phone aku? grrr... selang beberapa hari,sampai sms dari no y aku xkenal,ewah2 bertanyakan tentang perbuatanku..ape y sedang aku buat..makan dah ke belum.. Ewah2 knl pom tidak..tibe2 aku kne "update" status aku kat kau..ape kau ingat aku ni pesbuk? lainla kalau mak,ayah aku..


Aku wat donno nge sms y ntahh pape 2..keesokan harinye dtg pulakk sms darii no 2,aku save name nye SESAT,yelahh sebab tersilap send msg kot,tibe2 tanye tentang perbuatanku..sampai xjumpa pngkal jaln..sebab 2 aku save sesat hehehe.malas pula aku layan dia ni.dia ingat aku top up guna paip air ke apa?  assalamualaikum. Aku guna ringgit malaysia laa..lame kelamaan..si SESAT senyap..ahh lega aku....boleh focus blaja..terasa macam hari berlalu agak pantas..aku dah bertemu hari2  terakhir di tempatku menimba ilmu.. Terasa berat nak meninggalknnya..aku akn rindu akn suasana ni.. Ahh lupekn kesedihan Aku kan dahh bebas.. Terasa mcm katil kat umahku memanggil2..rumah kata panggil..U kata nyah kau dari sini.


hari last aku kat situ,aku dapat hadiah... suka2 Tapi  tak der name..adoyai.. xnk riak kot..bagus betoi dia ni.. Bile aku bukak kotak 2..KOSONG! cis! Sape y nk main2kn emosi hepi aku pulak nie! Aku bru jer nk hepi..Kalau aku tau sape, Aku  gulai2,bungkus bg ayam kat umah aku makan grrrrr. Tpi kat bawahh kotakk 2 ada kertas..aku mula2 nk koyak jer marah lah katakn.. tak bagus betul sifat amarah aku ni..tp pk2 mane tau kot2 cek ke ape.. Bile aku bukak.ayat y ditulis "saya xtau nk bagi awk apa..sebab saya nak bagi semua y ada…saya xde niat nk main2kn awk.." adoyaiii sapelhh y gwang karat hak tueeee ni.. Aku malas pk.. Aku packing barang2 aku dan.. Ready 2 back home!!!!! 


Sekarang dahh berbulan2 aku kat rumah errr,arr,erkk rase mcm letiih pulakk dok rumah xde keje per nk wat..pastu aku decide nk p wat umrahh..Alhmdulillah..aku dpt pergi jugak akhirnye..aku p ngn mak,abh aku..diorang belanje hihihi..sbr ye ma,abh..nt ankmu dah bekerjaya..ankmu blnje blikk ye..aku p sane seminggu..bile kat sane aku off kn diri aku dri hal2 dunia..aku gunakn sebaik2 masa aku untuk beribadat kat sane..sehari sebelum aku  pulang ke tanah air ku..aku sempat berjalan2 ngn ma,abh  aku..tibe2..jeng.jeng,jang.jang.jung.jung. aku terjumpe seseorng y aku xsangka akn jumpe die kat sini..dari jauhh ag die senyum...tanpa segan silu..die datang berjabat tangan dgn abh aku..aku senyum ala2 malu lah katekn.. . fizrul.dia merupakn ank jiranku suatu ketika dahulu kaler..ye.dia jugakklh y aku jumpe taim aku blaja dulu…mungkin dia dah kawen dah sekarang,,kot2 dahh ade ankk dahh kot…tp kenapa xnmpak pun..xdatang kot..aku berteka tekuk  dalam diam..










.....bersambung

22 comments:

  1. ehem2... ahahah.. drma makin seronok.. makin best.. :) xsabar nk tgu next episod

    ReplyDelete
  2. hehe..sweet je gitu dia bg kertas..haha

    oh wat umrah ke..syukur..aku tak pernah buat lagi..

    ReplyDelete
  3. kau salam dia ? HARAM !!


    wahahahahaha.

    ReplyDelete
  4. panjang molep cerita awop

    HEHEH

    ReplyDelete
  5. aku suka part kau bertemu time wat umrah tu.hehehe

    ReplyDelete
  6. kim salam kat fizrul ye hehehe

    ReplyDelete
  7. berborak2 dalam maloo la tu..hehe...tapi borak jugak kan...ngeh3..

    yala..bosan tau lau cuti lelama..naik beku otak..ehhe

    ReplyDelete
  8. entah2 dialah lelaki jiwang itu . wahhh ! sangat rumentik . hahaa :)

    ReplyDelete
  9. haha cepat2 update. nk tahu kisah selanjutnye :D

    ReplyDelete
  10. Jodoh tak kesampaian tu.. ehehehe >_<

    aik? jatuh hati dgn jiran nampak? ehehehe

    ReplyDelete
  11. cepat2 la bersambung..telenovela mexico

    ReplyDelete
  12. Boleh wat skrip drama ni..apapun best..tunggu kisah selanjutnya..

    ReplyDelete
  13. kau ni asik bersambung je. cepat abeskan. aku nak bace jugek

    ReplyDelete
  14. jiran lame cik pha upernya. ahahaha

    ReplyDelete
  15. waah untungnya cik pha dah p umrah :)

    btw bila nk sambung lg nih ?? hehehe ..

    ReplyDelete