Monday, 15 August 2011

mimpi nie best wooo

assalamualaikum peace! tiap2 manusia y bernafas akan bermimpi,tolong jngn tya aku..korbau belakang rumah mak jah bermimpi ke tidak..nk tau sangat meh masuk mesin basuh sebanyak sepuloh kali grrr.mimpi y aku maksudkan ni ialah mimpi mainan tido..bukan hang bermimpi nk jadi loyer,hang bermimpi nk jadi tukang pengumpat ker ape..tu angan2 namanya..dipinjam ayat "mimpi" mybe nk suh nampak comel sikit ayt tersebut.aku syak "mimpi" dengan "angan-angan" ade skandel suatu ketika dahulu.hmm.nt aku kaji dan selidik.ade org kata tido time petang2 tak bgus mimpi2 pun dtg y tak bagus2 jer..aku selalu tido petang..dan aku suka..sebab aku suka bermimpi time dipetang hari..aku mimpi berterbangan diudara..menyelamatkn makcik y terkena gigitan nyamuk,malah y lagi cun,aku menjadi hero dalam mimpi aku.best woo mimpi!!org tua2 penah gak kata..kalu mimpi ni salah satu petunjuk bagai laa aku tak tau laa betoi ke tak.pendapat korang? dulu2 aku penah mimpi kena belit dek ular.kata org tua..itu petanda nak di pinang dek orag..nk termuntah darah aku dengar! amboi kemain lagi nk dipinang bagai! tp kata ustazah aku pula..itu petanda something wrong kat solat kita..


aku ambik y ustazah aku kata.kalu duk ikt y bb pinang tu sampai abes air mata laa aku duk bertapa dirumah tggu pinangan hahaha.dulu aku penah mimpi y aku terlupa benda y penting sgt nak dibawa..keesokannya aku memnag berhati2 dan make sure y aku akan bawak benda tu..tp last2 memang.memang.memang.betoi sangkaan aku.tanpa syak dan ragu aku betoi2 lupa nk bawak benda tu grrr...bagi aku mimpi ni ade y bagus..ade jugak y tak bagusnya..cthnya kalu kena pijak dek korbau tu tak bagus.dan kalu kita mimpi kita y pijak korbau tu bagus...kenapa? tu tandanya korbau tu lemah.KAH.KAH.KAH.KAH.KAH.

41 comments:

  1. hok mano so bagus ni pha eh?

    ReplyDelete
  2. hehe kene belit ular lain kot cik pha ..
    yg tanda kene pinang orag tu mimpi kene patuk dek ular ..hehe

    alif byk kali mimpi pastu terjadi betul dlm hidup alif ..

    ReplyDelete
  3. apa pinang pinang ni..?


    Errgghh !!

    ReplyDelete
  4. coment pertama, spesial buat si cantik..

    ReplyDelete
  5. memang mimpi tu mainan tido.kalu positif tu okla

    kalu y terbang kesana kemari tu tak tau la pula aku hehhee

    ReplyDelete
  6. tergelak pula aku bace cth mimpi kau hahahahhaha

    ReplyDelete
  7. mek kah : HAHHAHAHA kalu aku hok terbang2 tu bagus doh tu,pah hok pijok korbau pon bgus gop kaut tandanya! hahaha

    alip:erk? bukan ker y kene patuk,sebb ade musuh? ahha! mula2 aku bce komen kau..aku ingt kau y mimpi ade org nk dtg minang kau HAHHAHAHAHA

    anip:takk semalam aku makan buah pinang ngan jiran blakng umah mak jah grrr hahahhaa

    rivai:glurppp terima kasih kerna memuji kecantikn y Allah bg ini.saya berbesar+dan bersuka hati HAHHAHA

    ahmad:aku ambik y part terbang2 tu positif hahaha

    syafiq:aku pun tergelak gak bila kau tergelak ayuh kita sama2 bergelak ketawa..ala2 berduet gitu hahahhaa

    ReplyDelete
  8. hahaha. aku suka yg terakhir tu. kerbau lemah. :p

    aku dah lama x mimpi. -,-

    ReplyDelete
  9. harap2 mimpi ni membawa sinar ceria.ewahh

    ReplyDelete
  10. mr: hahahaha aku pun suka tu menandakan kekuatan kita hahaha

    khairul:heee semoga ceria2 semua hendaknya

    ReplyDelete
  11. "nk di pinang dek org..."

    ececeh~~ haha :D

    ReplyDelete
  12. Mimpi ni kena tengok gak kalu kita ambik smayang, baca apa yg patut, pastu mimpi...mungkin boleh dipakai..MUNGKIN...tapi kalau tido main tido kerbau, tak leh caye pun....hehehhe

    ReplyDelete
  13. gua selalu mimpi yg ada kaitan akan terjadi esok. siang hari gua akan jumpa apa benda yg gua mimpi semalam. 75% tepat..

    tapi kalo gua mimpi siang mmg selerakkk haram tak logikkkk

    ReplyDelete
  14. hehe...tu la kan..kadang2 mimpi neh ada jugak baiknya...

    sebabnya Allah nak beri peringatan or petunjuk dekat kita..ehheh

    ReplyDelete
  15. eh, bukan mimpi kena patuk ular ke yang ada orang nak datang pinang?
    hek. kadang-kadang, ada mimpi yang betul2 jadi. kadang-kadang, merepek ye mimpi ni~

    ReplyDelete
  16. mimpi bole mengnyang kan dlm bulan2 pose nih :D

    ReplyDelete
  17. orang kata jangan bermimpi di siang hari.

    yalah,kalau dah malam takleh bermimpi,apa salahnya mimpi waktu siang.

    mimpi itu perjalanan rewang roh kita.aku percaya begitu.

    ReplyDelete
  18. tak pernah mimpi lagi setakat ni..haha

    ReplyDelete
  19. mimpi dibelit ular? seram woo..

    aku lak mimpi dikejar pembunuh.. dalam mimpi tu aku dah mati..

    mainan mimpi..

    ReplyDelete
  20. mimpi cam karya yang samar2 yang dilakukan oleh roh kita ketika dia berekspedisi ke dunia lain heheh..maybe petunjuk atau saja2 direka..hehhe

    ReplyDelete
  21. kaja:hahahhahaha oh itu betoi mainan tido hahaha

    fadzli:betoi2 mybe ade laa sesetgah mmpi y leh kita pecaya..dan ade jugak y sesetngah tu hya mainan tido

    waqheh:hebatlaa mimpi kau betoi menjdi..aku penah mimpi pasal rezult akan dan kuar memang sama,

    hunny:a'ah kan? takpelah kalu y baik tu kita pegang.kalu tak tu dibuang2kan

    dhiera:eh tak tau laa tu dhiera :D rasanya2 y patuk,,petanda musuhh..hish tak tau laa hhhehehehehehe tp y sure bb pinang tu sah2 tak betoi kot..klu betoi dah bercucu aku sekarang haha

    syrup:betoi2 aku pun kalu lapar tido bgun tak lapar dah kurang dah lapar bgus tuk pose ni hahaha

    ghost:hahahhaa betoi2 kalu dah tak leh mimpi tang malam,cuba tang petg lakk..betoi2 memang taim kita tido memang roh kita duk merewang2.sebb tu kalu nk kejutkan org y tido..kene slow2.takleh main terjah jer

    intan:hahahhahaaha y part mane? y part pijak korbau ke ape? hehehhe

    HJ:hahahhaa rugii wooo tak mimpi

    adan:HAHHAHAHA macm dalam filem lak cite mimpi kau ni..pastu lepas kau "mati" kau bgun balik pukul pembunuh tu? hhahhaa

    ReplyDelete
  22. syuxer:tulah aku rasa.mimpi ni mungkin ade y leh diterima..cthya kalu solat istkirah.dtangnya petanda tersebut salah satunya melalui mimpi..y ni aku pecaya..tapi kalu bb laen aku letak tepi

    ReplyDelete
  23. mimpi mnum laici biru ais...fuh, harap2 dpt bli utk buke mlm ni =p

    ReplyDelete
  24. haha,,mimpi pom kadang2 ada jgak yang tunjuk apa yang akan berlaku pada masa akn dtg..tapi benda tu kita akn sedar bila saat kita menghadapinya dan rasa macam pernah lalui je benda nie ~kan :?? heee

    ReplyDelete
  25. HAHAHAHA .. sengal !
    bkn aku .. aku cakap kau tu ..
    camne ? ade orag masuk minang tak ? har har har

    ReplyDelete
  26. mimpi kadang kala bole menjadi petanda....

    ReplyDelete
  27. salam cik pha..awak ada darah arab ke..huhu..muka cam arab2 la..hmm..dtg cni baca entry cik pha..nak bg pandangan..kalo blh terima cik pha amik k..kalo xnak blh ignore je...apa kata perenggan dlm entry kurgkan..jgn terlalu byk dalm 1 perenggan...pandangan cikgu untuk kwn blogger...have a nice day..:)

    ReplyDelete
  28. eh aku rasa dah balas komen kau tu ..
    hilang ke ko blom approve ..
    ah lantaklah ...
    nak komeng jugak :D

    har har har

    ReplyDelete
  29. aku mimpi aku mati.


    kenapa ya?



    aku mimpi aku mati.


    kenapa ya?

    ReplyDelete
  30. hahahahahha... best la mmp jd hero.. bukan sume org bole rase..

    ReplyDelete
  31. sha:dapt tak minum laici biru y kau idamkan kelmarin? hehehhehe

    mekna:hee meme2 tu namonyo mainan tido,mimpi2 hok best meme jarang boleh ingat kalu hok kurag best ingt sokmo hehhee

    alip: hahahahhahahha aku tersilap bace AAA wes hahahhhaa memang sah2 tak laa

    peronda:hee betoi2 kita kena hati2 jer kalu betoi,kalu tak laa kan?

    fad: :D terimaksih sagt2 kak fad..ats nasihat y amat berguna tu..timkasih kerna berkongsi ape y kak tau..insyaAllah nt cikpa cuba kurngkan...terimaksih skali lagi kak =)

    alip: hahahhaha aku tak approve ag aa wess hahaha aku tk bukak laptp semlam lepas teraweh trus zzzz hhaha takpe kau nk komen y laen pun oka baa hhaa

    kaja:hahhahahaahahahaha kaja.kau boleh aaa wess try laa dulu cu try cu try hahahaha

    ReplyDelete
  32. wan mejuez:aku rasa mimpi tu sebagai renunngan nk suh kau berhati2 aa semoga ingt selalu y mati tu dekat hee

    ReplyDelete
  33. Ntah... aku mimpi lisa suruhani dan liyana jasmay jea...

    ReplyDelete
  34. tukang:amboii kau pilih y lawo2 hahahaha

    ReplyDelete
  35. x lama lg kita akan kwin kn pha?sbb tu pha lisa mimpi kne belit ular.abg mimpi kena belit dgn pha lisa.HAHAHA..acane tu pha?habaq mai.hehe :P

    ReplyDelete
  36. stalker:kau sengal tahap sawan dah ni haha

    ReplyDelete
  37. cikpa.....
    mmpi yg camnie camtu erk?????
    mlm jumaat,malam jumaat,MALAM JUMAAT............
    ehemmm,,,,,,,,,,,,,,jika dibri kesemptan,sy norasmahidah n hakimah akn create blog ntk mnceritakn peel2 cikpa n malam jumaat y indah~~~~its all about you cikpa..pha lisa~~~~hua3
    haa~~kt situ la..emmmm :) ;) :p

    ReplyDelete