Thursday, 25 August 2011

milik siapakan epal itu?

wanita y solehah diibaratkan seperti buah epal....letaknya nun jauh di puncak dedahan sukar untuk ditawan...sukar  juga untuk dipetik.y paling ranum,paling cantik buahnya letaknya diatas sana.lelaki tak suka pada buah y tingginya memuncak..buah y sukar diambil kerana mereka takut..
 takut akan ketinggian..meraka takut akan kesakitan andai terjatuh dari dahan y tinggi itu..disebabkan itu..mereka lebih suka memilih buah yang jatuh bertaburan dibumi..tidak sebagus mana,tidak secantik mana buahnya..

tetapi senang diperolehi..tidak perlu memanjat bagai..tidak perlu memikirkan kesakitan..oleh sebab itu wanita y single merasakan mereka tidak laku..tiada y suka..sebaliknya wanita inilah y HEBAT.hanya lelaki y berani sahaja y sanggup memanjat untuk memetik epal y tinggi y memuncak itu.bukan ego yang tinggi.tapi akhlak y tinggi.

p/s:kalau nak dipetik si epal y tinggi memuncak disana..haruslah pandai memanjat si dahan.kalau tak pandai..belajar.*sekali lagi aku rasa ayat y maksud dalam.sapa faham memang anda tergolong dalam golongan bijaksana+berwasasan+++++ dan kesemuanya sifat mahmudah.

24 comments:

  1. aku rasa aku faham ayt last tu.aku rasalah!

    hahahahaahhaha

    ReplyDelete
  2. ok,

    aku g cari doktor meng"usya" perempuan yaa.

    ReplyDelete
  3. baiklah...

    ila nak jadi buah epal yg tinggi nilainya...yang sukar di perolehi...ehhehe

    ReplyDelete
  4. entri ni byk yg tersirat .. aku suka crita di atas...ia gambaran jln cerita perempuan yg soleh .. yg tinggi byk ilmunya... yg rndah kurang ilmunya ..


    p.s : dialog dkt entri aku tu, aku sesaja tokok tambah.. kononnya ang berkata kata... hiihihi bila lgi kan nk bermadah...huhuhu

    ReplyDelete
  5. aku suka si epal yang tingginya letak.tapi takut diri tidak layak untuk memanjat si pokok epal

    ReplyDelete
  6. jadi kita perempuan jadilah seperti epal mahal atas pokok tinggi bukan epal busuk kan :)

    ReplyDelete
  7. Epal begitu gua gua akan letak atas kepala gua. "shot an apple of my head"....(faham?)

    tambah skit. masa nak panjat dahan hati2 takut terpijak dahan yg rapuh. so, *belajar!

    ReplyDelete
  8. kalo prempuan mcam buah epal..laki camne pulak??

    ReplyDelete
  9. hehhe waqheh:aku fahamm hehhe kau ayat tersirat

    ReplyDelete
  10. perghhh aku suka lahh
    entryy ni..
    ayat dasyat lahh..

    ReplyDelete
  11. skrg ni ramai orag yg nk "in relationship" dgn someone .. kdg2 tu hanya sbb malu nk ngaku single..takut orag kata tak laku tak hot ..

    eeeuuww what je jijik! punye pemikiran cmtu kan..

    orang single tu lagi hot sebenarnya.. sbb tak de yg berani nk pnjat dan petik epal tu ..


    jadi skrg ni aku nk kumpul segala persiapan dan kekuatan utk aku gunakan kelak untuk memanjat dan memetik epal tu... *ok agak poyo ayat aku tu..haha sila abaikan :D

    ReplyDelete
  12. aku faham... tapi aku baru nak memenuhkan satu dari 4 kuota yang ada... next time la ek...

    ReplyDelete
  13. 'hanya yang beyul2 nekad nak memanjat sidahan epal akan perolehi buah epal y ranum..'

    ReplyDelete
  14. wah saya nak jadi buah epal gakla...hi3

    ReplyDelete
  15. saya buah epal! sekian kbai >.<

    ReplyDelete
  16. yang susah dapat tu lah yang akn dihargai kan

    ReplyDelete
  17. alip:ahhaha oke aku cuba abaikan hahhaa kelas kau alipp tgok.tgok.tgok cara cikgu taip.tengok hahhaahaha

    ReplyDelete
  18. jadi la epal yg berada di atas dahan...hoho

    ReplyDelete
  19. aku phm pa...so aku ni orng bijaksana kan..hahahhaha

    ReplyDelete